OMGEVING

Aan de voet van de Montagne Noire

ontspanning en ontdekking

UITSTAPJES

Maison Minervois is gelegen in de regio Languedoc-Roussillon, departement Aude.

Vanuit het huis kunt u prachtige wandel- en fietstochten langs de wijngaarden maken. Houdt u van vlakke wegen dan is een fietstocht langs de  Canal du Midi een aanrader. Wilt u het wat sportiever dan is een mountainbike- of wandeltocht door de Montagne Noire iets voor u.

Door de centrale ligging van de woning, op slechts 20 min. van Carcassonne, is het mogelijk om talrijke (dag)uitstappen te maken in deze streek met een rijke geschiedenis. 

Aan te raden zijn een bezoek aan de Cité van Carcassonne, de Chateaux de Lastours, Canal du Midi, dagtochten naar de Pyreneeën, de Middellandse zee (Narbonne 45 min.), Toulouse en niet te vergeten de Grotte de Limousis op wandelafstand. Ruime toeristische informatie ter plaatse.

De woning ligt tussen de wijngaarden van de wijnstreek Minervois. Alle plaatselijke wijn is te verkrijgen bij de wijnhandelaren en coöperatieven. Heerlijke restaurantjes vindt u in de Cité van Carcassonne. Alle regionale producten (wijn, fruit, cassoulet,...) kan u op de plaatselijke markten, gespecialiseerde winkeltjes en supermarkten kopen.

in de buurt

Winkels

In Lastours, op 10 minuten met de auto, is er een bakkerij.

In de Z.I. du Pont Rouge, op 20 minuten met de auto, vindt u supermarkten, een bakker, restaurants, bioscoop, speelgoedwinkel, …

Ontdek Languedoc-Roussillon

wandel- en fietstochten

Veel mogelijkheden tot een actieve vakantie...of geniet van de wereldberoemde Frans gastronomie!

website: geselle.be